Postad den .

Med mindre än tre månader kvar till den åttonde Night Trail Run så passar vi på att ställa tre frågor till tävlingsledare Göran Forsell.

Hur går det med planeringen inför Night Trail Run 2018?

Vi påbörjade planeringen inför årets tävling redan i januari, för att ha förra årets tävling i färskt minne och då framför allt de slutsatser vi fick med oss från utvärderingen. Fokus för planeringen har legat på hur vi kan utveckla tävlingen men bibehålla tävlingens själ, d.v.s. det lilla och enkla formatet men med ett tak på 1000 deltagare. Vi har även diskuterat om hur vi kan öka tävlingens miljöprofil genom att få fler tävlande att samåka eller att åka kommunalt och då främst pendeltåg till Häggviks station.

Finns det några nyheter i år för löparna att se fram emot?

Ja, det finns några få nyheter som vi håller på att slutligt fundera kring och det är att vi kommer göra några små justeringar på arenan. Dessa justeringar sker främst kring målet vid scoutstugan i syfte att hålla tävlingen levande även efter att löparna gått i mål fram till prisutdelningen. Det blir liknande tävlingsbanor som förra året, med förhoppningar om lite mindre lera.

Vi kommer även på försök införa en tredje tävlingsklass, Night Trail Ultra. Klassen kommer bli en patrulltävling och lång, betydligt längre än den vanliga 10-km klassen. Allt är inte helt klart än och vi ber att få återkomma med en inbjudan i slutet av augusti, så ni som är sugna på att springa lite längre bör hålla ögonen öppna!

Till sist, vill du uppmana löparna till något speciellt?

Ja, definitivt! Ta till vara på det fina vädret som är ute och njut av sommaren på det sätt som passar dig bäst. Varför inte en runda i skogen istället för det vanliga elljusspåret? Jag vill även påminna alla som vet att de ska springa Night Trail Run 2018 att anmäla sig innan sista augusti för billigare anmälningsavgift!

Här kan du anmäla dig!