Postad den .

Night Trail Run satte två nya rekord när loppet den 29 oktober avgjordes för sjätte gången.

Över 800 löpare hade i år anmält sig till Night Trail Run. Loppet går på kvällen och man springer antingen 5 eller 10 kilometer med pannlampa efter en reflex-snitslad bana genom skog och på stigar, med start och mål vid Bögs gård. Dessutom hade fler damer än herrar anmält sig, 403 damer mot 402 herrar. Detta uppmärksammade arrangörerna med en anmälningskampanj som gav 2500 kronor till Rosa och Blå Bandet.

291016-194022-21
F
oto: www.pierremangezphotography.com

Av de anmälda löparna kom exakt 700 till start och först över mållinjen var Martin Stjernlöf från NOCCO som vann herrarnas femkilometerslopp på tiden 19:58. Damernas fem kilometer vanns av Vilma Karlsson från Snättringe SK på tiden 22:59.
I tiokilometersklassen för herrar försvarade Simon Hector, också från Snättringe SK, sin fjolårsseger med tiden 40:12. Litauiska landslagsorienteraren Tekle Emilija Gvildyte vann damklassen på 48:40.

– Det blev en riktig löparfest, berättar en nöjd tävlingsledare Stefan Knorn. Jag känner fortfarande rysningar i kroppen av minnesbilden med alla pannlamporna vid starten.

Årets Night Trail Run bjöd på flera nyheter, bland annat gemensam uppvärmning och fyra olika startgrupper för att erbjuda flera löpare chansen att njuta av upplevelsen i skogen.

– Löparnas trygghet är av största vikt för oss. Därför har vi erfarna nattorienterare som medlöpare i loppet. I år fick de till exempel hjälpa en löpare vars lampa slocknat, berättar tävlingsledaren.

– Vi hoppas nu att alla deltagare fortsätter att springa där man vill, även om det är mörkt. Med sällskap och en bra pannlampa övervinner vi mörkret, #reclaimthedarkness avslutar Stefan Knorn.

Vinnare i årets Night Trail Run. Från vänster: Vilma Karlsson, Martin Stjernlöf, Tekle Emilija Gvildyte och Simon Hector. Foto Stefan Knorn.