Postad den .

Idag är det 100 dagar kvar till den 28 oktober och det sjunde Night Trail Run genom tiderna. Det firar vi genom att idag ge 50 kronor rabatt på anmälan till NTR! Skriv in koden ”100kvar” när du anmäler dig. Gör som över 800 andra gjorde förra året, spring trail i mörker!

Postad den .

Försäkra dig om en plats i Night Trail Run 2017. Ju snabbare du anmäler dig, desto billigare blir det. Loppet går lördagen den 28 oktober.

Till kommande tävling har vi valt att premiera de som anmäler sig tidigt. Anmäler du dig innan årsskiftet 2016/2017 är kostnaden exakt densamma som 2016!  Därefter blir avgiften något högre ju närmare tävlingen du anmäler dig.

Vi har ett tak på antalet tävlande för att bibehålla den höga kvalitén i tävlingen. År 2017 är maxantalet satt till 1000 tävlande. Ännu en anledning att anmäla dig omgående.

Klicka här för att komma till anmälningssidan. 

 

Postad den .

Prova på Åda Wild Boar Winter Run, ett lopp som delar vår syn på trail. Du som sprang Night Trail Run har  20% rabatt.

Åda Wild Boar är ett känt begrepp i trailkretsar efter flera års fina arrangemang i naturfagra Pilskogen vid Åda. I år kompletteras vårloppet med ett nytt koncept i adventstider, Åda Wild Boar Winter Run lördag den 3 december med två olika klasser, 11 km solo eller 30 km duo. Den senare klassen är en lagtävling som inleds med ett enklare orienteringsmoment i dagsljus/skymning för att  sedan avslutas med at springa den reflexmärkta 11 km-slingan i mörker. En klockren kombo för er som gillar längre distanser och att springa tillsammans.

Du som deltagare i Night Trail Run får ett finfin rabatt på 20% på anmälningsavgiften. Ange rabattkod: ntr16  när du anmäler dig på följande sida: http://adawildboar.se/anmalan/

Postad den .

Att springa milslingan på Night Trail Run är en sak. Att samtidigt spela in en pod och intervjua personer längs vägen är omöjligt, eller?

Andreas Andreas ”Superkroppen” Tjärnberg  och Johan Lindqvist från OCRpodden besökte tävlingen, sprang 10 km-spåret och spelade samtidigt in en pod. Är det ens möjligt? Lyssna själv på detta galet roliga program.

Du kan lyssna via iTunes, eller sök på OCRpodden i din favorit podcast-app eller gå in på http://www.ocrpodden.se/podd/avsnitt-4-night-trail-run/och lyssna direkt via hemsidan. Galet kul att höra. Tack Andreas och Johan från OCRpodden #reclaimthedarkness #nighttrailrun #ocrpodden

Postad den .

Night Trail Run satte två nya rekord när loppet den 29 oktober avgjordes för sjätte gången.

Över 800 löpare hade i år anmält sig till Night Trail Run. Loppet går på kvällen och man springer antingen 5 eller 10 kilometer med pannlampa efter en reflex-snitslad bana genom skog och på stigar, med start och mål vid Bögs gård. Dessutom hade fler damer än herrar anmält sig, 403 damer mot 402 herrar. Detta uppmärksammade arrangörerna med en anmälningskampanj som gav 2500 kronor till Rosa och Blå Bandet.

291016-194022-21
F
oto: www.pierremangezphotography.com

Av de anmälda löparna kom exakt 700 till start och först över mållinjen var Martin Stjernlöf från NOCCO som vann herrarnas femkilometerslopp på tiden 19:58. Damernas fem kilometer vanns av Vilma Karlsson från Snättringe SK på tiden 22:59.
I tiokilometersklassen för herrar försvarade Simon Hector, också från Snättringe SK, sin fjolårsseger med tiden 40:12. Litauiska landslagsorienteraren Tekle Emilija Gvildyte vann damklassen på 48:40.

– Det blev en riktig löparfest, berättar en nöjd tävlingsledare Stefan Knorn. Jag känner fortfarande rysningar i kroppen av minnesbilden med alla pannlamporna vid starten.

Årets Night Trail Run bjöd på flera nyheter, bland annat gemensam uppvärmning och fyra olika startgrupper för att erbjuda flera löpare chansen att njuta av upplevelsen i skogen.

– Löparnas trygghet är av största vikt för oss. Därför har vi erfarna nattorienterare som medlöpare i loppet. I år fick de till exempel hjälpa en löpare vars lampa slocknat, berättar tävlingsledaren.

– Vi hoppas nu att alla deltagare fortsätter att springa där man vill, även om det är mörkt. Med sällskap och en bra pannlampa övervinner vi mörkret, #reclaimthedarkness avslutar Stefan Knorn.

Vinnare i årets Night Trail Run. Från vänster: Vilma Karlsson, Martin Stjernlöf, Tekle Emilija Gvildyte och Simon Hector. Foto Stefan Knorn.

Postad den .

Night Trail Run 2016 slog alla möjliga slags rekord. Över 800 anmälda och exakt 700 kom till start vid Bögs Gård. Och 11 stycken var från samma familj – familjen Karlsson-Brahm som avslutade sin årliga syskonkamp med den sista grenen – Night Trail Run!

syskonkamp_ntr-edit
Familjen Karlsson-Brahm har de senaste åtta åren arrangerat en syskonkamp för att alla skulle ses minst en gång om året, berättade mamma Elsa Brahm. Detta eftersom det var svårt att samla alla 11 syskon, mellan 31 och 14 år, vid högtiderna under året.

Istället, obligatorisk närvaro på syskonkampen där enbart risken att förlora jobbet anses som giltig frånvaro, sjukdom och graviditeter räknas inte. Så mamma Elsa som var sjuk och äldsta dottern Linda Karlsson som är gravid stod och hejade tillsammans med övriga familjemedlemmar medan 10 syskon och pappa Per Brahm sprang i lördagskväll.

Årets syskonkamp, arrangerad av 18-årige Bobby Brahm, bestod av delmoment som testade intelligens, styrka, följt av  lite microorientering i Knivsta innan den avslutande och tungt viktade Night Trail Run. Vinnaren av syskonkampen utser nästa års arrangör.

Bobby vann den inbördes kampen på Night Trail Run med sin tid på 47:40 på 10 km i herr-klassen, medan lillebror Kalle Brahm, 16 år, vann Syskonkampen med sin tid 53:14 på 10 km.
—Så vi tycker han gjorde ett kanonlopp, sa Elsa Brahm.

Övriga familjens resultat på Night Trail Run:

Björn Bergqvist Herrar 10 km 1:06:52    
Magnus Karlsson Herrar 10 km 1:06:53    
Sven Karlsson Herrar 5 km 29:15    
Olle Brahm Herrar 5 km 32:57    
Kristina Karlsson Damer 5 km 33:25    
Ida Karlsson Damer 5 km 34:53    
Annelie Brahm Damer 5 km 35:57    
Per Brahm Herrar 5 km 36:02    
Frank Karlsson Herrar 5 km 37:28    

syskonkampen2016_ntr
Familjen Karlsson-Brahm firade Syskonkampen och väl genomförda Night Trail Run resultat med en söndagsresa tur och retur till Åland för utdelningen av vandringspriset, en pokal som Elsa vann 1977 på 70-iaden.
—Vi är så nöjda med tävlingen. Tack för ett mycket trevligt lopp och hoppas på återseende nästa år, avslutar Elsa Brahm.

Postad den .

Du som anmält dig till Night Trail Run 2016 får här tre  kanonfina erbjudanden från våra sponsor.

Ange koden NTR2016 i kassan så får du 10% på hela sortimentet (ordinarie priser) . Gäller till och med 4 november. 

 

 20 % vid ett köp hos XXL t.o.m 20 november    

 

 25% på Salomonprodukter t.o.m 10 november  

 

Postad den .

Night Trail Run sprängde ytterligare en gräns med antalet anmälda när Kristofer Spång anmälde sig till herrar 5 km på fredagsförmiddagen. Night Trail Run fick några ord med honom:

Grattis Kristofer, du är nummer 800 att anmäla dig till årets Night Trail Run. Vad var det som lockade dig att vara med?
Jag springer väl nästan enbart trail om det inte är intervallpass som ibland sker på löparbana men förutom det är det i skogen jag helst springer, sen att springa trail med pannlampa är ju extra spännande. Gör det regelbundet med Team Nordic Trail men inte sprungit något lopp så det var väl kombinationen av trail och något nytt som gjorde att jag anmälde mig till loppet. Får hoppas att man inte missar någon reflex…

Kristofer Spång

Förutom att du får ett extra mysigt lördagsmys har du vunnit en startplats till nästa års Night Trail Run. Hur känns det?
Jaså, det var ju kul! Då får jag boka upp nästa års lopp i kalendern också och då kommer jag springa 10 kilometer istället.

Det ryktas att du också vunnit möjligheten att tillsammans med speaker Johan få sjunga med i Ebba Gröns 800 grader inför start. Hur ställer du dig till det?
Haha, någon sång kommer det inte bli. Springa gör jag helt okej men sjunga det gör jag inte alls.

Night Trail Run kommer håller utkik efter startnummer 1272 bland alla pannlampor imorgonkväll och önskar Kristofer lycka till.

Postad den .

Annika Billstam, som vann förra årets 10-kilometerslopp i damklassen: ”Jag ser fram emot loppet, det blir säkert minst lika roligt som förra året och lika härlig stämning!”

Annika Billstam
Välkommen tillbaka till Night Trail Run! Bara några dagar kvar, hur förbereder du dig inför loppet?
Tack! Den viktigaste träningen är redan gjord. Nu i den sista veckan blir det relativt lätt träning med ett par kortare intervallpass och lite distanslöpning. Minst två av passen kommer jag att genomföra i skog, NTR går ju mestadels utanför stigarna. På fredag blir det vila och lördag en morgonjogg!

Hur skulle du beskriva förra årets lopp, när du vann i klassen 10 kilometer?
Det var en riktigt rolig tävling. Jag sprang ganska snabbt från start och minns att när 5 km banan vek tillbaka mot mål, och jag skulle vidare på 10 km, så var jag ganska trött. Men sen kom jag in i löpningen och hade fint flyt resten av vägen. Jag minns att det var ganska löptekniskt och en hel del små klättringar och utförslöpningar. Det blev aldrig tråkigt. Sen gillar jag verkligen att springa med lampa, det ger en extra dimension till upplevelsen!

Vad har du för tankar och förväntningar inför årets lopp?
Jag ser fram emot loppet, det blir säkert minst lika roligt som förra året och lika härlig stämning!

Vilken lampa väljer du till Night Trail Run?
Mila Vega. Den har bredare ljusspridning än många andra lampor men lyser ändå långt.

Vilka skor väljer du till Night Trail Run?
VJ Bold. Det är en lätt orienteringssko som är gjord för att springa med i skogen. Den tål tuffa tag, har en tunn sula för bra känsla och metalldubbar för ett bra grepp och frånskjut.

Har du något gott råd eller något glatt tillrop till alla dem som ska springa Night Trail Run för första gången?
Du har en rolig upplevelse framför dig, se till att ha kul! Ett tekniskt tips kan vara att lyfta huvudet så du får ljus lite längre framför dig, så kan du springa snabbare (om du vill).

Postad den .

Theresa Tham, som debuterade i Night Trail Run förra året och nu är tillbaka på startlinjen: ”Det är verkligen häftigt att vara i en mörk skog där jag bara ser det som pannlampan visar mig. Lite läskigt också förstås – men fantastiskt!”

Theresa Tham
Välkommen tillbaka till Night Trail Run! Du har valt att springa i år igen. Det är andra gången för dig – vad är det som får dig att ställa upp igen?
Jag är ingen ”lopp-människa” och springer helst i min ensamhet. Förra årets Night Trail Run var mitt andra lopp någonsin och det första med pannlampa i skogen. Det som lockade förra året var att det var något annorlunda – inte bara full spetta på asfalt där resultatet är det viktigaste. I Night Trail Run fanns andra dimensioner – mörker och terräng (som gärna får vara lite blöt och lerig). Det lite annorlunda upplägget passade mig perfekt. Så att springa i år var självklart!

Vad var det allra bästa med förra årets Night Trail Run?
Naturen och banan. Det är verkligen häftigt att vara i en mörk skog där jag bara ser det som pannlampan visar mig. Lite läskigt också förstås – men fantastiskt!

Springer du ensam eller är ni två/ett gäng som anmält er tillsammans?
Jag springer ensam. Men jag har flera i vänner i bekantskapskretsen som springer och som jag säkert kommer att stöta på!

Har du några rekommendationer till dem som springer för första gången, när det gäller utrustning eller när det gäller något annat?
En bra pannlampa är självklart ett måste. Jag hade en alldeles för svag förra året och har köpt en ny, starkare nu! Sen förstås att njuta av naturen och mörkret!

Om någon som inte har anmält sig in läser detta, vad vill du säga till hen?
Häng på! Det är kul! Resultatet är inte det viktigaste – utan du får en upplevelse som du kan ta med dig och som varar!!