Detta är banan år 2016. Den kommer att förändras till 2017 års tävling, men grundidéerna är desamma. Maximalt med skog, minimalt med väg.

 

Banan går i ett område nordväst om arenan med fin skog och en del kupering. Nytt för i år är att banläggarAnders letat upp mindre stråk i skogen, istället för att springa på större stigar.  Fast det finns förstås platser kvar där det är tvåfiligt.

Night Trail Run är ett lopp där upplevelsen av att springa i skogen står i centrum. Räkna inte med att sätta rekord på milen eller 5 km. Satsa istället på att öppna dina sinnen och njut av känslan att springa i mörkret. För du är väl anmäld? Om inte klicka här för att försäkra dig om en plats den 28 oktober. 

Så här ser årets bana ut. Den är inte utmärkt med reflexer förrän nära inpå tävlingen.
bana_2017_mindre

Kartdesign: Daniel Roos

 

Banan är lite mer kuperad än tidigare. Men varje höjdmeter är mödan värd. Se på filmen så förstår du vad vi menar.

Banan avsnitt för avsnitt

Början och avslutningen av banan är gemensam för både 5 och 10 km-löparna. Starten sker på ängen strax nedanför målområdet och det är lätt löpning till en början över hagarna. Skönt att komma igång. En halv km senare börjar en långsam stigning som fortsätter hela vägen till där banan går in i skogen.

ntr_bog-2

Nytt för i år är att banan slingrar sig upp på en höjd ganska omgående. Stigningen är väl värd mödan för du kommer upp på en platå med fin fönsterlav.

bana-1

Njut av platån innan du söker dig nedför höjden och ett smal stig som slingrar sig fram över små höjder ett par 100 meter. Därefter kommer du ut på en större stig och kan antingen trycka på för att vinna några placeringar eller bara njuta av att springa på utan bekymmer, innan vi banan svänger igenom ett nytt skogsparti längs små stråk i naturen.

Banan fortsätter sedan över några höjder och ner i ett nytt parti för i år, som du kommer att gilla. Härlig skogskänsla och några stockar att klättra eller hoppa över.

bana-3

Löparna på 5 km-banan viker av och beger sig tillbaka medan långlöparna viker av upp mot en ny höjd med vacker fönsterlav. Man kan inte få nog av dessa fina höjder eller hur!

bana-5

Banan gör en slinga upp på ett område som heter Brända berget, uppkallat efter en skogsbrand. Enda spåret av det är att det är glesare mellan träden. Därefter går banan över en våtmark innan det kommer en större stig och en vätskekontroll

Efter att ha fyllt på depåerna med vätska får du en liten klättring upp för att därefter följa en större stig en stund, där du får ett svårt val, springa runt eller rakt igenom pölarna 🙂

bana-6

Banan lämnar stigen och viker av in i skogen igen. Den följer viltstråk lite lätt kuperad terräng innan den kommer ut under en kraftledning och går ihop med 5-km slingan igen.

En stunds lätt löpning med god möjligheter att plocka placeringar om du har det som mål, annars kan du njuta av dofterna och ljusspelet omkring dig. Sen kommer en nyhet. Istället för att fortsätta längs stora stigen har banläggarAnders gjort en tvär vändning in i skogen och leder oss längs ett viltstråk längs en ås.

Dags att passera en grusväg och sen leta sig upp på ännu en kulle. Har du krafter kvar att trycka på?

bana-7

Banan svänger tillbaka mot arenan och letar sig in i en skog med höga trädkronor och hasselsnår. Du kanske plockar en placering genom att glida förbi på lätta steg i grönmossan, eller så njuter du av den sista delen.

Skogen tar slut och du kommer fram till kohagarna. En kort löpning över dem (kanske genom dimman, vem vet) så är det dags att på lätta steg trippa över spången mot det hägrande målet.

ntr_bog-13

Du närmar dig slutet på resan. Dags att plocka fram det stora leendet och de sista krafterna när du flyger fram  vårt numer berömda upplopp.

ntr_bog-14

Hör musiken pulsera och ta emot publikens jubel när du spurtar över mållinjen i vår magiska arena.

ntr

Grattis till ett väl genomfört lopp, för du är väl anmäld. Om inte klicka här med detsamma!