Här är 2017 års bana!

Banan går i ett område nordväst om arenan med fin skog och en del kupering.  Lättlöpt, öppen skog varieras med granskog och lite mjukare underlag. En hel del stigar går även banan på, av varierande storlek och teknisk utmaning.

Night Trail Run är ett lopp där upplevelsen av att springa i skogen står i centrum. Räkna inte med att sätta rekord på milen eller 5 km. Satsa istället på att öppna dina sinnen och njut av känslan att springa i mörkret. För du är väl anmäld? Om inte klicka här för att försäkra dig om en plats den 28 oktober. 

Så här ser årets bana ut. Den är inte utmärkt med reflexer förrän nära inpå tävlingen.

 

 

Bilder från banan

 

bana-1

Bild från den stora höjden, precis efter 1-km passeringen. Fin, lättlöpt tallskog utan några hinder som sänker farten.

 

bana-3

Bild från skogspartiet efter passering av 2-km. Granarna står tätare, mossa på marken och lite sämre sikt. Att springa fort här är en utmaning!

 

bana-5

Bild från ”Brända berget”, vid 5-km passering för den längre banan. Ett berg som brann för länge sen, vilket ger gles tallskog på toppen med lite undervegetation och snabba km-tider. Här är det kul att springa i mörker!

 

bana-6

Bild från en av stigarna mot slutet av banan. Ingen vila när man springer i skogen, även på stigar måste man vara aktiv och inte bara ”springa”.

ntr_bog-13

På slutet passerar banan ett ängsparti där man springer på spång. Ni som varit med tidigare år känner igen er här. Och var lugn, det är en riktigt bra spång att springa fort på. Inte långt kvar nu!

ntr_bog-14

Bild från början av upploppet. En försiktigt sluttande backe i tallskogen, där du ser ljuset från målet. Är man fortfarande pigg kan man ta ut det sista här, det är hårt i marken så här man kan springa fort!

ntr

De sista meterna innan målgång. Välkommen i mål! Grattis till ett väl genomfört lopp, för du är väl anmäld? Om inte, klicka här med detsamma!