Postad den .

Här är årets Night Trail Run-bana! Återigen strängad av Jörgen Karlsson, rutinerad orienterare från arrangörsklubben Attunda Orientering med väldigt god kännedom om markerna på Järvafältet. Jörgen vet var man ska springa för att det ska bli bra! Under bilden på banan svarar Jörgen dessutom på frågor om arbetet med banan och lite annat som kan vara bra att tänka på.

 

Årets bana är rätt lik föegående års. Hur stor skillnad är det på årets bana jämfört med förra årets bana?

Den skiljer sig inte så mycket, med ett undantag, och det är avslutningen. Tidigare år har avslutningen gått över spänger, och det har inte alla gånger varit optimalt. För att möjliggöra passeringar av andra löpare i slutet försöker vi undvika spängerna och trånga passager genom staket.

 

Vi strävar ju ständigt efter förbättring som arrangör, så även med bana. Vilken analys gjorde du från föregående års bana? Vad fungerade bra och mindre bra?

Vädrets makter skapade förra året förutsättningar som vi inte räknade med. Blötta partier på banan blev väldigt blöta och bitvis blev stigar och andra partier lite bökigare att ta sig fram på. Det blev en större utmaning än beräknat, helt enkelt. Trots det fick jag ändå känslan av att många var nöjda och positiva med banan, och jag blev imponerad av löparna. Många stod för otroligt fina prestationer under förra årets Night Trail Run!

Vi fick en del synpunkter från er deltagare efter förra året, och en av dem var avslutningen. Därför har vi, som nämnt i föregående fråga, förändrat den lite för att få till den bättre. Ett annat önskemål var att banan gärna får likna tidigare års bana, och det har vi lyssnat på inför i år genom att inte förändra den så jättemycket.

Förhoppningsvis får vi en snällare höst rent vädermässigt, och då tror jag att flera kommer uppleva en rätt stor skillnad från förra årets besök i skogen.

Vad vill du försöka få fram och visa  våra deltagare, med den här banan?

Jag har försökt att få med så många olika terrängavsnitt som möjligt, allt ifrån ängsmark till lite mer svårframkomlig terräng. Deltagarna ska få springa i terräng som motsvarar vad man kan få möta vid under en orienteringstävling. Jag försöker visa hur fint och trivsamt det kan vara att springa i skogen, så att fler får upp ögonen för det- för det är väldigt kul!

Du som är väldigt bekant med skogen och banan, vilken är egentligen banans bästa del?
Banans bästa stråk är definitivt de som går i obanad terräng, utanför stig och väg. Där får man verkligen testa på att springa i skogen, fin skog dessutom. Där hoppas jag att de flesta som är ovana vid att springa i skog får uppleva hur kul det är, och att de har tid att njuta lite mitt i all tävlingshets.

Förra året var det en hel del besök i skogen, hur mycket har du varit ute på banan i år?

Det har blivit en del besök i skogen, mest för att säkerställa att inget oväntat skett från föregående år, typ nedfallna träd eller annat som kan påverka framkomligheten. Det är kul att springa i skogen, men inte om man måste klättra över massa träd och grenar, så det gäller att hålla koll på sådant. Samtidigt så är det ju en väldig trevlig del av Järvafältet så det blir en del extra besök även av den anledningen. 

Sist men inte minst, vilka tips vill du skicka med löparna inför årets tävling?

Kontrollera er utrustning! Se till så att pannlampan fungerar och är laddad samt att skorna är hela och passar för ändamålet. Då blir kvällen betydligt mycket roligare!

 

Tack till Jörgen för svar på våra frågor. Nu återstår det bara att springa banan… Syns vi den 27 oktober? Klart vi gör! Är du inte anmäld? Anmäl dig här!